Mentörlük Sistemi Hakkında

Değerli Öğrencilerimiz,

Mentörlük, daha deneyimli bir kişi ile (mentör) daha az deneyimli olan kişi (menti) arasındaki gerçekleşen etkileşim ve deneyimin paylaşımını içeren bir süreçtir. Mentörlük profesyonel bağlamda deneyimli ve yetkin olan mentör ile daha az deneyimli ve yetkin olan menti arasındaki başarıya ulaştırıcı ve tamamlayıcı bir ilişkidir. Mentörlük süreci öğrenciyi başarı sürecinde desteklemek amacı ile yapılan bir dizi toplantı, eğitim, konuşmadır. Bilinen bir perspektif veya rehberlik modelini kullanır. Başka bir deyişle mentörlük öğrencinin kendi öğrenme sürecini destekleme yolu olarak düşünülebilir.  Sağlık Bilimleri Fakültesi Yönetim Kurulu tarafından 23/03/2016 tarihinde 16/529 sayılı toplantı kararı ile 2015-2016 Eğitim Öğretim yılı bahar yarıyılı itibariyle işler halde olan mentörlük sistemimiz, 2020-2021 Eğitim Öğretim yılında  SABİS - Öğrenci Bilgi Sistemi  -Diğer İşlemler -Mentör/Menti Bilgileri modülleri ile desteklenmektedir.  Mentör ve menti bilgilerinize sisteminiz aracılığı ile ulaşablirsiniz.